Coolibar – en leverantör av solskyddskläder

I Australien där solen lyser starkt kom ett företag på en briljant idé – att tillverka kläder med inbyggt uv-skydd. Det finns andra företag som också säljer uv-skyddande kläder, dock skiljer sig det australienska företag en del. Namnet är Coolibar och företaget grundades 2001 och är idag en storsäljare av just kläder med uv-skydd. Vad är det då som skiljer Coolibar från andra företag? I kort är det utseendet. Många företag som säljer kläder med uv-skydd säljer dessvärre inte särskilt snygga kläder. Det handlar bara om att skydda huden mot solen snarare än att kunna vara snygg samtidigt. Coolibar har dock slagit ihop båda delarna och säljer trendiga kläder i många stilar som samtidigt skyddar mot skadliga uv-strålar.

Coolibar erbjuder kläder med en solskyddsfaktor på hela 50+. Detta innebär att kläderna endast släpper igenom en femtiondel av skadliga strålar. Ofta är UPF 50+ det högsta man brukar köpa när det kommer till solkräm. Skyddet ser till att du inte bränner dig, minimerar risken för malignt melanom och ger dig samtidigt den gnutta sol som du behöver för att få färg och för att må bra. Många lurar sig själva med att sola för mycket för att få en snygg och brun färg. Vad många inte tänker på är att man åldrar sin hud i förtid. De människor som solat mycket i solarium under ungdomens år ser oftast mycket äldre ut senare i livet än de som inte solat lika mycket.

Coolibar kombinerar

Coolibar säljer allt du behöver för att skydda dig mot solen. Du kan exempelvis köpa snygga linnen, tjocktröjor, byxor och strandplagg. Förutom att du hittar vanliga kläder i sortimentet säljer Coolibar även hattar, scarfar, badkläder och handskar. Eftersom ansiktet ofta kan drabbas av farliga uv-strålar även om du bär hatt, kan det vara smart att kombinera dina uv-skyddande kläder med vanlig solkräm, åtminstone i ansiktet.

Coolibar säljer snygga kläder som skyddar mot solen